Äldre bilar

Posted by admin on October 13, 2014
Bilar

Äldre bilar har en egen personlighet och man skapar en helt annan relation till en veteranbil än till nyare bilar. Det är oftast för att man lägger ner mycket tid och kärlek på en sådana klenoder medan nyare bilar endast köps för att de ska fungera i vått och torrt.

En äldre bil kan behöva en hel del omvårdnad innan den går att cruisa med. Är man händig och gillar att dofta motorolja ska man absolut satsa på att köpa en bil i reparationsbehov och bygga upp den från grunden. Även om den är äldre kan man fortfarande hitta reservdelar till dem. Ibland går det till och med att använda helt nya delar. Tala gärna med Mekanika.se. Deras kundtjänst är jättebra på bilar och kan hjälpa dig att hitta bildelar och passande oljor till din bilmodell.

Sedan kan det vara en bra idé att gå igenom hela motorn, inte bara sakerna som du vet på papper att du behöver fixa. Rätt som det är finns det småsaker som kan bli ett problem senare och det är alltid bra att ligga ett steg före.

Men sedan måste vi ju tala om kostnaderna. Det är inte billigt att ha en äldre bil, såvida du inte har den avställd på gården. Vill du kunna ta ut den på vägarna så kommer det att kosta. Och för vissa kan det, utan att de själv vet om det, vara egentligen en för dyr hobby om man ser till vad hushållet har för inkomster och utgifter.

En äldre bil är sällan miljövänlig. Den har inga filter som skyddar miljön eller omgivningen från avgasen. Samt så är äldre bilar tunga med sviktande motorer vilket gör att den drar mer bensin än den borde. Så den kostar även mer att tanka upp, samtidigt som bilskatten inte kommer att vara så rolig att betala. Faktum med är att bensinbilar inte kommer att vara en lönsam historia överhuvudtaget inom några år då man hela tiden ökar bensinpriset och skatterna.

Sedan kostar verkstaden också. Det är roligt att fixa saker hemma men vissa saker vill man ha på papper, inklusive en stämpling i handboken, för att kunna bevisa lagningar för nästkommande ägare.