Bilunderhåll

Posted by Roger on January 16, 2015
Bilar

Ska en bli rulla smärtfritt på gator och vägar är det viktigt att den med jämna mellanrum underhålls och servas på olika sätt. Huruvida man ska lämna in eller meka på egen hand är givetvis upp till en själv, men är man ingen Bosse Bildoktor är det oftast säkrast att lämna in, åtminstone när det kommer till större åtgärder. Dock finns det faktiskt en del enklare saker man kan göra på egen hand utan att vara bilmekaniker.

två män utför service på en bil

Någonting som alla kan göra är att kontinuerligt se till så att bilen är i bra skick. Det kan till exempel handla om att kolla så batteriet är rent, snyggt och sitter fast, kolla så att belysningen fungerar som den ska samt att kolla så olika typer av vätskenivåer ligger där de ska, som olja, bromsvätska och kylvätska.

Något som också behöver göras med jämna mellanrum är att byta olika typer av vätskor och främst då olja och bromsvätska, något som faktiskt är fullt möjligt att göra på egen hand.

Utöver detta är det givetvis även bra att kolla så att däcken är i gott skick samt att det är rätt lufttryck i dem. En annan sak som också är bra att se över ibland rosten på bilen. Har det blivit alltför mycket rost på bilen kan det vara bra lämna in och få detta fixat.