Power Big Meet

Posted by Roger on September 05, 2014
Bilar

power meetPower Big Meet, kanske mer känt som Power Meet, är ett årligen återkommande event i Västerås som samlar tiotusentals besökare och fordon i Västerås.

Första Power Big Meet hölls i småländska Anderstorp år 1978, då 80 bilar och 400 besökare samlades för att njuta av veteranbilar och utbyta erfarenheter om gamla fordon. Därefter flyttades Power Meet till Skövde året därpå. Efter tre år i Jönköping och ett år i Norrköping kom Power Meet till Västerås 1984 där det sedan dess hållits första helgen i juli varje år. Numera hålls alltid Power Meet torsdag till lördag från att under tidigare år hållits fredag till söndag.

Torsdagen inleds alltid med en bilutställning som sedan mynnar ut i en crusing inne i Västerås till fram på småtimmarna med tusentals bilar längs gatorna.

Även om Power Big Meet givetvis är den största händelsen på året för älskare av gamla amerikanska veteranbilar så finns det även en rad andra event under resten av året som faller inom ramen för Power Meet, som till exempel Power Hot Rod Reunion utanför Strängnäs i mitten av juli, Power Street Finals Reunion i Malmö i början av augusti samt Power Meet Norway som går av stapeln första söndagen i augusti.